mandag 17. oktober 2011

Å hole mi tid,nå er det lenge siden jeg har blogget!

Så nå må vi bake verdens beste sjokoladekake! Ja, jeg tørr å påstå
det,for denne kaken er så god, seig, søt og mektig som en sjokolade-
kake skal være! Du klarer ikke spise så mye av den ,så den er egentlig
veldig sunn! Her kommer oppskriften til en rund kake på 26 cm i
diameter,eller en form på ca 20x30 cm. Dobbel oppskrift til langpanne:

200 gr.smør
3 dl sukker
2 egg
1 dl kakao
2 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver


Smelt smør,
rør i sukker og egg.


Bland kakao,vaniljesukker,bakepulver og mel i en bolle.
Rør melblandingen sammen med smør,sukker,egg.


Ha røra i formen som er dekket med bakepapir.

Her er et tips for å få bakepapiret til a ligge fint i formen:


  Klipp et hakk i hjørnene på bakepapiret.




Da former papiret seg fint i hjørnene.


 Stek kaken ved 175 grader i ca 25-30 min.


Glassur:
2 dl fløte
2 dl sukker
2 ss sirup
100 gr. mørk sjokolade
100 gr.smør

Bland fløte, sukker, sirup og sjokolade i en kasserolle.
kokunder omrøring på svak varme til glassuren begynner
å tykne ( ca. en time )
Ta kasserollen av platen og visp inn kaldt smør.
Visp til en jevn og glatt glassur.


Bre over kaken og pynt eventuelt med mandelspon.



Denne kaken bakte jeg i sommer,så bildene er altså ikke helt ferske.
Jeg bruker å lage dobbel porsjon i langpanne, deler den i passe store
porsjoner å fryser den. Når du deler de i serverings biter, så ikke ta de
for store, kaken er mektig! men veldig, veldig god!
LYKKE TIL !

8 kommentarer:

  1. ÅÅÅÅ; den så farlig god ut da Ann-Magritt.
    Tusen takk for oppskrifta, den skal prøves:)
    Klem, Berit:)

    SvarSlett
  2. Inger Turid sa:
    Hadde vært greit med denne kaken i dag ja. Dobbel bursdag i Oslo.Den ser deilig ut. Denne bloggen din er artig. Klem IT

    SvarSlett
  3. Kan man ha annen farge på toppingen?

    SvarSlett
  4. Til anonym: ja,det kan du jo om du ikke vil ha sjokoladetopping. Du kan ha det du liker best! :-) Titt-inn.

    SvarSlett
  5. Den så god ut:) Nå går det mot jul og baking, så jeg skal prøve oppskriften.
    Ha en fin dag!
    Klem
    Inger-Helene

    SvarSlett
  6. Denne så virkelig delikat ut!!! Jeg ønsker meg litt baketålmod.. men til så lenge skal jeg i det minste lage Toro 123 sjokoladekake som ser penere ut enn før - lurt triks i hjørnene. Takk!

    SvarSlett
  7. Oj! Denne så supergod ut!! Skal prøves ja, takk for oppskriften!

    SvarSlett
  8. Takk for koselige tilbakemeldinger! Nattens dronning: Fint du har kommet tilbake fra bloggepausen! Du er jo veldig flink til å bake, det så jeg på bloggen din! :-) Turid T:Jeg har vært inne på bloggen din også, den var veldig koselig! Søte barn har du og!:-)

    SvarSlett