lørdag 13. oktober 2012

Budapestkake!

Endelig et blogginnlegg!
Deler gjerne en oppskrift på Budapestkake med dere.
Godt å lage til helgen!

Oppskrift:

- 6 eggehviter
- 3 dl sukker
- 1 pose vaniljesauspulver
- 100g hasselnøtter

Eggehvitene stivpiskes og sukkeret haes i litt etter litt,
pisk til en stiv mareng.
Vaniljesauspulveret vendes inn sammen med malte nøtter.

Bre røra utover i langpanne (30 x 40 cm).
Stekes midt i ovnen ved 170 gr. i 20 min.

Hvelv kaka over på et stykke bakepapir, og avkjøl med formen over.

Når kaka er avkjølt fylles den med krem/ vaniljekrem og valgfri
frukt eller bær.
Jeg fylte min med hermetiske mandariner, det er vist det som er det
orginale fyllet i Budapestkake. Jeg synes personlig at bær av ymse slag
er mye bedre. Mandariner ble litt tamt! Men, prøv deg fram! :-)

LYKKE TIL MED BAKSTEN OG GOD HELG!

 

4 kommentarer:

  1. Hei hei!! Ja, der var du tilbake!!
    Budapestkaken din så veldig god ut, men jeg hadde nok valgt å fylle den med bær - marengs og bær er en av mine favoritter...
    Håper alt er bra med dere "oppå fjellet" - helt siden i vår har vi planlagt en tur, men det ble vist ikke denne sommeren... Så da får vi vel prøve igjen til neste sommer.
    Titti-klæmm!!

    SvarSlett
  2. Javist, bær og marengser en slager! Denne er veldig god med blåbær inni. Vi har det bra her på fjellet vet du, kaldt og klart høstvær. Høsten har vel kommet til dere også tenker jeg, koselig det, jeg liker høsten! :) Velkommen til Oppdal når det måtte være! Klem fra meg. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Verdens nest beste kake, men da med kiwi og krem inni. Nam. :)

      Slett
    2. Hei du Anonym! :) Hvilken kake syn du er best da? Favoritt kaka? :)

      Slett