lørdag 13. oktober 2012

Budapestkake!

Endelig et blogginnlegg!
Deler gjerne en oppskrift på Budapestkake med dere.
Godt å lage til helgen!

Oppskrift:

- 6 eggehviter
- 3 dl sukker
- 1 pose vaniljesauspulver
- 100g hasselnøtter

Eggehvitene stivpiskes og sukkeret haes i litt etter litt,
pisk til en stiv mareng.
Vaniljesauspulveret vendes inn sammen med malte nøtter.

Bre røra utover i langpanne (30 x 40 cm).
Stekes midt i ovnen ved 170 gr. i 20 min.

Hvelv kaka over på et stykke bakepapir, og avkjøl med formen over.

Når kaka er avkjølt fylles den med krem/ vaniljekrem og valgfri
frukt eller bær.
Jeg fylte min med hermetiske mandariner, det er vist det som er det
orginale fyllet i Budapestkake. Jeg synes personlig at bær av ymse slag
er mye bedre. Mandariner ble litt tamt! Men, prøv deg fram! :-)

LYKKE TIL MED BAKSTEN OG GOD HELG!