mandag 28. mars 2011

Bake,bake,bake...

Helgen som ligger bak oss har vært en skikkelig bake helg!
Lørdag skulle det feires 16 års dag her med stor vennegjeng og filmkveld.
Da skulle det selvfølgelig være servering .
Jubilanten ønsket seg pizza,snickerskake,kladdkake og is.
Så da var det for mor å bare sette i gang!
Det finnes flere varianter av snickerskake,her er min:

                                                  5 eggehviter vispes i 10-12 minutter.

30 Ritzkjeks og 250 gr. peanøtter grovhakkes/knuses.
1 1/2 ts vaniljesukker og 1 1/2 ts bakepulver.
Bland alt sammen.

Ha røra i en langpanne med bakepapir,og stek ved 170 gr. i 20 minutter.



Mens kaka stekes,lages kremen.
Visp eggedosis av plommene og 4 ss melis.

Smelt 75 gr.mørk sjokolade(70%) og avkjøl.
1 boks fløte vispes til krem.
Alt dette blandes forsiktig.
Når kaka er ferdig deles den i to mens den enda er varm. Avkjøl den.
Legg den ene halvdelen på et fat og bre halvparten av kremen over,
så den andre kakehalvdelen og til slutt resten av kremen.Samme prinsipp som med Kvæfjordkaka.
Kaka kan med fordel stå et døgn i kjøleskapet (om du klarer å vente da!)
Den kan også fryses.


Så lagde jeg en kladdkake,den svenske søsteren til brownies.
Enkel og god kake servert med is eller krem til.Eller uten!
Her er oppskriften:
2 egg
2 1/2 dl sukker
4 ss kakao
1/2 ts  vaniljesukker
1 kryddermål salt
1 1/2 dl hvetemel
100 gr. smør
Visp egg og sukker lett sammen og bland inn resten,smelta smør til slutt.
Haes i en smurt form og stekes ved 175 gr. i 40 minutter.

Etter søte kaker ville jeg bake baguetter var i skikkelig bakemodus forstår dere!
Godt med ost, skinke og salat på. Og en kopp te til.

KOMMER SNART TILBAKE!


søndag 20. mars 2011

"Sov du vesle spire ung ennå er det vinter......"

    Mars er som vi vet lunefull,vår en dag og vinter den neste.MEN det går den rette veien folkens!
    Jeg går å nynner på alle de fine vårsangene om dagen, Alle fugler,No livnar det i lundar,Kom mai
    du skjønne, milde m.f. Skjønt den siste må jeg nok synge ekstra høyt tror jeg, om den skal komme
    nå i mars!
                 Det er en "vårsang" som surrer rundt inne i hodet mitt og den står nok ikke i Mads Berg
                 sin skulesongbok,det er den for ny til. Det er Halvdan Sivertsen,s Nordaførr vårvisa.
                 Hør på den,den er så fin!
                 I fjor høst fikk jeg et drivhus av en snill nabo, hun skulle kjøpe seg et nytt og større.
                 Jeg gleder meg til vi får satt det på en sokkel og til jeg kan begynne å plante og så.
                 Jo visst skal våren komme!

                 Enda en stund må vi nok fyre opp i peisen for å ha det godt og varmt om kveldene.
                 Da er det koselig å ta med litt vår inn i stua.Jeg har kjøpt meg påskeliljer og perleblomst.



                     
                                          Ønsker dere ei god natt og en superstart på ei ny uke!
           

torsdag 17. mars 2011

Franske makroner!

                                    Disse godbitene bakte jeg en dag,og det angrer jeg ikke på.
                                              Mmmmmmmmmmmmmm! Farlig gode!

.Mandler er hovedingrediensen

Disse kjøres i en hurtigmikser  så fint som mulig.
Siktes sammen med melis i en bolle.

Visp eggehviter(eggene må være romtempererte) med sukker,til det blir stivt.

Bland sammen mandelmelet og de stivpiskede eggehvitene.
Slik ser røra ut når den er ferdig.
Tippen på min kakesprøyte er litt for liten,så bruk gjerne en større.
De første makronene ble litt knudrete,virka som om røra var litt fast.
men i den andre halvparten av røra hadde jeg i litt rød konditorfarge,og da ble den litt løsere og da funka det mye bedre.
Bruk kakesprøyte og sprut ut på et stekebrett med bakepapir på.
De ble fine å glatte på overflaten,og slik skal de være.
Jeg laga en smørkrem for å ha mellom to makroner.
Smøres på under siden og.....
legger en annen oppå.
Slik ser en ferdig makron ut.
Skal ha et tynt sprøtt "skall" og være seige inni!
Herlig!
 I de hvite,små makronene rev jeg litt appelsinskall og blanda inn i smørkremen.
Smaken ble da friskere.

Så,da er det bare å legge makronene i en pen eske pyntet med sløyfebånd
og en blomst,en koselig venninde/vertinnegave.

Nå kryper jeg tilkøys,fornøyd med meg selv og mett på makroner!
GOD NATT!
                          

søndag 13. mars 2011

Jeg greide det!

Jeg har lært noe i mitt unge bloggeliv,en skal ikke være så tøff i tryne å love ..."sy i dag og bake i morgen..." og ikke gjøre det! Sånn ble det da altså ikke.Men nå er jeg ferdig med brødkurven,og synes den ble ganske fin! :-)
Den passer best til brød,passer litt til 4 appelsiner på rad,men passer ikke noe særlig til eppler som dere ser.
Brukte litt for tynn vatt mellom lagene,derfor ble den litt ustødig i formen. Mistet liksom fasongen når det kom epler oppi.
Nå skal jeg sette meg ned med en god kopp kaffe og nyte at arbeidshelga er over! Titt-titt til neste gang!